Welkom op puur-hollands.

is een plaats voor Nederlandse torrents. Het specialisme ligt bij Nederlandse uitgebrachte torrent programma's/muziek/film e.d., voorop gesteld dat de inhoud "legaal" is en voldoet aan onze regels, wordt alles geaccepteerd.

Dit is een prive tracker, je moet je registreren om volledig toegang te hebben tot de site. Voordat je iets gaat doen op , raden we je aan om de regels te lezen! Er zijn maar een paar regels waaraan je je moet houden.

Voordat je verder gaat, lees eerst de gebruiks overeenkomst. (Speciaal in het Engels zodat buitenlanders nog iets kunnen lezen )

Mocht u een donatie aan ons willen doen ga dan naar deze pagina

Inhoudinformatie


Wat is bittorrent eigenlijk? Hoe kan ik de bestanden downloaden?

Check Brian's BitTorrent FAQ and Guide (Engels)


Waar gaat het gedoneerde geld heen?

is gesitueerd op een dedicated server in het buitenland. Al het gedoneerde geld gaat direct naar het betalen van deze server. Mocht er iets overblijven in een maand zullen we hier opwaarderingen voor de server van kopen


Waar kan ik een kopie krijgen van de broncode?Gebruikers Informatie

Ik heb een account geregistreerd, maar heb de bevestigings e-mail niet gekregen!

Je kunt gebruik maken van dit formulier om je account te verwijderen zodat je je opnieuw kan registreren. Let op: Het E-mailadres wat de 1e keer is gebruikt zou de 2e keer ook kunnen falen. Probeer anders een ander E-mailadres.


Ik ben mijn gebruikersnaam of wachtwoord vergeten! Kun je me dit opnieuw opsturen?

Je kunt gebruik maken van dit formulier om de details via email toegestuurd te krijgen.

Kan je mijn gebruikersnaam veranderen?

Wij kunnen uw gebruikersnaam wijzigen, als u dit wenst dan dient u een bericht te sturen naar een van de Beheerders.

Maar u dient er rekening mee te houden dat wij het recht behouden dit te weigeren, en zullen iedere aanvraag hiervoor afzondelijk toetsen.


Kan je mijn account verwijderen?

Dat kun je zelf doen via dit formulier.


Zo, wat is MIJN ratio?

Klik hier om je details te bekijken.

Het is belangrijk het verschil tussen de gemiddelde ratio en de individuele ratio per torrent te zien die je eventueel aan het delen/ontvangen bent. De gemiddelde ratio gaat over al je downloads en uploads tot nu toe sinds je je bij hebt geregistreerd. De individuele ratio gaat over elke torrent apart.

Je kunt: "Inf." hebben staan in je profiel, wat een afkorting is voor Infinity, en dat betekend dat je 0 bytes gedownload hebt maar wel hebt geupload (delen/ontvangen is dan oneindig); heb je nog niks gedaan met je account, dan staat je ratio nog niet in je profiel weergegeven..


Waarom is mijn Ip-nummer op mijn details pagina weergegeven?

Alleen jij en de moderators kunnen je Ip-nummer en je E-mailadres zien. Voor normale leden is dit onzichtbaar.


Help! Ik kan niet inloggen?

Dit probleem gebeurd soms als je Microsoft Internet Explorer hebt. Sluit alle Internet Explorer schermen en open het Internet Opties paneel. Verwijder dan alle cookies en je kunt weer inloggen.


Mijn Ip-nummer is dynamisch. Hoe blijf ik ingelogd?

Dit is iets waarover je je niet meer druk hoeft te maken. Alles wat je moet doen is dat je ingelogd bent met het juiste Ip-nummer (De PC waarop je daadwerkelijk download/upload) als je een torrent sessie begint. Daarna, zelfs als je Ip-nummer veranderd midden in een sessie, blijft het delen/ontvangen gewoon doorgaan en worden je stats correct bijgewerkt.


Waarom is mijn poortnummer weergegeven als "---"? (En wat maakt het uit?)

De tracker heeft geconstateerd dat je door een firewall of NAT geen binnenkomende berichten kunt ontvangen.

Dit betekent dat andere leden niet naar jou kunnen verbinden, alleen jij naar hun. En als andere leden hetzelfde probleem hebben dat ze niet naar jou kunnen verbinden en jij niet naar hun. Dit heeft een groot effect op de snelheden.

De oplossing is onder andere te vinden in het openen van de juiste poorten in je router (dezelfde poorten als die door je client worden gebruikt) in je firewall en/of je NAT server correct te configureren om gebruik te maken van een basis model NAT voor die range in plaats van NAPT (het werkelijke proces van het openen van poorten verschilt per router. Check de router documentatie en/of support forum van de fabrikant. Je kunt een hoop informatie terugvinden op de PortForward) site. ( zoek daar het merk en type van je modem / router op en volg de aanwijzingen voor het port forwarding ).


Wat zijn de verschillende gebruikers rangen?

  Gebruiker   De standaard rang voor nieuwe gebruikers.
   
  Top gebruiker   Kan NFO bestanden bekijken.
   
  Belangrijke gebruiker   Heeft geld gedoneerd aan .
   
  Belangrijke gebruiker   Heeft iets betekent voor .Wordt alleen door Bra bepaalt.
   
  Uploader   Hetzelfde als een Top gebruiker maar ze kunnen torrents uploaden.
   
  Moderator   Kan ook berichten van leden aanpassen in het forum of commententaar en accounts uitschakelen.
   
  Beheerder   Kan vrijwel alles.
   
  SysteemBeheerder   Houdt de site op-to-date en regelt alles achter de schermen .


Hoe werkt het promotie systeem?

  Top gebruiker   Je moet minstens 4 weken lid zijn, 100 GB hebben geupload en een ratio hebben hoger dan 1.05.
Deze promotie word automatisch verricht als je aan deze voorwaarden voldoet. Let er wel op dat je automatisch word teruggezet als je ratio lager komt als 0.95.
   
  Belangrijke gebruiker   Om belangrijke gebruiker te worden moet doneren en de bevestiging (met daarin je gebruikersnaam,e-mail en de code die je moet invullen in je telefoon)sturen naar Bra
   
  Uploader   Worden aangesteld door de staff, stuur een berichtje en vermeld daarbij uw uploadsnelheid en wat u wilt gaan uploaden op puur-hollands.
   
  Moderator   Wij zullen vragen of je moderator wil worden. Post veel in de forum en help anderen dan maak je echt een kans


Waarom kan mijn vriend geen lid worden?

Op dit moment is er nog geen gebruikerslimiet. Dus wees gerust, iedereen kan lid worden!


Hoe voeg ik een avatar toe aan mijn profiel?

 • Avatar plaatsen op de puur-hollands server.

  Allereerst, zoek een plaatje dat je leuk vind en die is toegestaan volgens de regels.

  Maak S.V.P. geen post om je avatar te testen. Als het goed is kun je deze bekijken op je details pagina.


 • Statistieken


  Meest bekende redenen voor als de stats niet updaten

  • De gebruiker speelt vals.
  • De server kan het even niet aan. Probeer deze sessie van de upload/download aan te laten tot de server weer reageert. Telkens opnieuw op "Handmatige update" drukken in je client heeft echter een averechts effect!
  • Je gebruikt een foutieve bittorrent programma. Als je een experimentele versie van een bittorrent programma gebruikt is dit op eigen risico.

  Beste opties bij een probleem

  • Als je een torrent deelt/ontvangt maar deze wordt niet weergegeven in je profiel, kun je het beste wachten of een handmatige update doen.
  • Wees er zeker van dat je je client goed afsluit, zodat de tracker de status "event=completed" ontvangt.
  • Als de tracker down is, stop niet met delen. Ook als de tracker down is en weer up komt tijdens dezelfde sessie zullen de statistieken meestal goed worden bijgewerkt.


  Mag ik elke bittorrent programma gebruiken?

  Ja. De tracker laat alle clients toe. Maar we raden je aan om de volgende bittorrent programma's niet te gebruiken.

  BitTorrent++,
  Nova Torrent,
  TorrentStorm.

  Deze bittorrent programma's geven niet goed door wanneer je een torrent stopt. Hierdoor kunnen sommige Mb's niet worden bijgewerkt op uw profiel. Ook kunnen de torrent voor langere tijd in uw profiel blijven staan terwijl je deze al uit hebt gezet.

  Ook moet je bittorrent programma's in alpha of beta versies vermijden.


  Waarom is een torrent die ik ontvang/deel meerdere keren in mijn profiel weergegeven?

  Als voor wat voor een reden dan ook de client niet goed wordt afgesloten (als hij vastloopt of als je pc een foutmelding geeft), en je daarna het torrent programma herstart zal er opnieuw een torrent verschijnen terwijl de andere nog niet weg is. Deze oude torrent zal eerst een tijdje blijven staan, omdat de tracker nog niet een bericht ontvangt van "event=completed" of "event=stopped".Deze "oude" torrents zullen vanzelf verdwijnen.


  Ik heb een torrent klaar/gepauzeerd/geannuleerd. Waarom staat ie nog steeds in mijn profiel?

  Sommige torrent programma's, waaronder TorrentStorm en Nova Torrent, laten de tracker niet goed weten een sessie wordt beeindigd. In dat geval wacht de tracker op een bericht en laat dus de torrent gewoon staat totdat deze d.m.v. een time-out word verwijderd. Dus gewoon laten staan, ze gaan vanzelf weg.


  Waarom zie ik soms torrents in mijn profiel die ik niet download !?

  Iemand anders gebruikt een torrent die via jouw account is gedownload.


  Meerdere Ip-nummers (Kan ik inloggen vanaf verschillende computers?)

  Ja, de tracker kan nu gelijktijdig sessies van verschillende Ip-nummers van dezelfde gebruiker bijhouden. Nu dat Ip-nummers niet meer worden gebruikt om een bron te identificeren, kan men rustig browsen, of op diverse computers te ontangen/delen (tot een bepaalde limiet).

  Mag ik meerdere accounts op één Ip-nummer gebruiken?

  NEE , het is in principe alleen toegestaan als je daarvoor toestemming hebt gekregen van een Beheerders,
  meerdere accounts op één Ip-nummer zijn dus NIET toegestaan tenzij je de goedkeuring daarvoor hebt.


  Hoe veranderd NAT/ICS het plaatje?

  Dit is een specifiek geval waarbij alle PC's in het LAN netwerk hetzelfde Ip-nummer hebben voor de buitenwereld. We maken het volgende onderscheid:

  1. Je bent de enige gebruiker in het LAN netwerk

  Je moet dezelfde account gebruiken op alle computers.

  Let op dat ook in een ICS situatie het draaien van de torrent programma op de ICS gateway de voorkeur geniet. Clienten die op andere computers draaien zullen "unconnectable" zijn (de poorten zijn als "---" weergegeven, zoals elders is omschreven in de FAQ) behalve als je natuurlijk de correcte services in je ICS configuratie opgeeft. In het geval van NAT moet je verschillende poort ranges voor de clienten maken op de diverse computers en correcte NAT regels in de router maken. (Details per router zijn verschillend en vallen buiten deze FAQ. Check de documentatie van de router en/of het supportforum van de fabrikant.)


  2. Er zijn meerdere gebruikers in het LAN netwerk

  Nu de tracker geen gebruik meer maakt van het Ip-nummer om een gebruiker te identificeren, maar de passkey, is het geen probleem meer.
  Je moet echter wel de NAT router correct configureren om jezelf "connectable" te maken. Gebruikers moeten NIET-overlappende poort ranges configureren, en deze forwarden naar de juiste interne Ip-nummer's  Uploading


  Waarom kan ik geen torrents uploaden?

  Alleen gebruikers met de status (Uploader) hebben toestemming om torrents te uploaden.


  Waaraan moet ik voldoen om in het Uploaders team te komen?

  Je uploads moeten aan de volgende eisen voldoen:
  Bij al je uploads moet een goed NFO bestand zitten,
  je uploads zijn echte scene releases. Als ze niet op NFOrce staan vergeet het dan maar! ( uitgezonderd muziek ).
  zijn niet ouder dan (7) dagen ( verzoekjes en populaire releases uitgezonderd ),
  Alle bestanden hebben het oorspronkelijk formaat ( TS_Video of ISO enz enz ),
  Je uploads goed kunnen seeden, voor minimaal 24 uur.
  Je moet tenminste een upload van 1 MB beschikbaar hebben.

  Als je denkt aan deze criteria te kunnen voldoen stuur dan een berichtje naar een stafflid.
  Onthoud dit! Schrijf je sollicitatie zorgvuldig! Vergeet daarbij niet om er in te zetten wat je uploadsnelheid is, en wat voor type releases je van plan bent om te gaan uploaden.
  Alleen serieuze en duidelijke sollicitaties zullen in behandeling genomen worden.


  Kan ik de torrents ook naar andere trackers/index sites uploaden?

  Nee. We zijn een gesloten, gelimiteerde leden community. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen gebruik maken van de puur-hollands tracker.
  De torrent die je hebt gedownload, bevat een unieke code die jou identificeerd als gebruiker (de passkey).
  De tracker staat niet toe dat er meerdere connecties zijn op dezelfde torrent met dezelfde passkey, dus niemand anders kan de torrent tegelijkertijd gebruiken. (En als ze het toch doen, dan zijn ze zichtbaar onder jouw account, en worden hun upload/download stats aan jouw account toegevoegd, en uiteindelijk resulteert dit in een ban op je account.)
  Klachten van Administrators van andere sites over torrents van onze site die daar gepost worden zullen resulteren in een ban van de betreffende gebruiker. (Alhoewel je de bestanden die je hebt gedownload kunt gebruiken zoals je wenst. Je kunt altijd een nieuwe torrent maken en deze ergens anders uploaden op een site van jouw keuze.)  Downloading


  Hoe gebruik ik de bestanden die ik heb gedownload?

  Bekijk deze gids eens.


  Wat betekend CAM/TS/TC/SCR in een filmtag/omschrijving?

  Bekijk deze gids eens.


  Waarom verdween een actieve torrent plotseling?

  Hiervoor kunnen 3 redenen zijn:
  ( 1 ) De torrent voldeed niet aan de regels.
  ( 2 ) De uploader heeft 'm verwijderd vanwege een slechte release. Een vervanger wordt dan waarschijnlijk geupload.
  ( 3 ) Torrents worden automatisch verwijderd na een bepaalde tijd.


  Hoe hervat ik een verbroken download of hoe reseed ik iets?

  Open het torrent bestand. Wanneer de client je vraagt naar de locatie, kies dan de locatie waar het bestand staat, en het zal de torrent hervatten/reseeden.

  Waarom stoppen mijn downloads soms bij 99%?

  Hoe meer stukjes je hebt, hoe moeilijker het soms wordt om peers te vinden die de missende stukjes heeft. Daarom worden downloads soms langzaam of stoppen helemaal als je nog maar een paar procent moet. Heb geduld, en vroeger of later krijg je vanzelf die missende stukjes.

  Wat betekenen deze "a piece has failed an hash check" berichten?

  Bittorrent clienten controleren de ontvangen data op integriteit.Wanneer een stukje tijdens deze controle faalt wordt het automatisch opnieuw gedownload. Een Hash Fail kan af en toe voorkomen, en is niks om je zorgen over te maken.

  Sommige clienten hebben een (geavanceerde) optie/voorkeur om clients te 'kicken/bannen' die jou slechte of foutieve data toesturen. Als deze functie erin zit, zou je deze moeten aanzetten, zodat het peers negeert die je regelmatig verkeerde data sturen.


  De torrent zou 100MB groot moeten zijn. Waarom heb ik dan 120MB gedownload?

  Lees het hash fails onderwerp hierboven. Als je client verkeerde data ontvangt dan moet dit opnieuw worden gedownload, daarom kan de totale download meer zijn dan de torrent grootte. Zorg ervoor dat de "kick/ban" optie aanstaat om extra downloads te voorkomen.


  Waarom krijg ik een "geweigerd door tracker - Poort xxxx is geblacklist" error?

  Je client rapporteerde naar de tracker dat het gebruik maakte van de standaard bittorrent poorten (6881-6889) of één van de andere standaard poorten van P2P programma's.

  puur-hollands staat niet toe dat er gebruik gemaakt wordt van poorten uit de standaard p2p protocollen. De reden hiervoor is dat ISP's veelal deze poorten op snelheid knijpen (dat wil zeggen dat de bandbreedte en dus de snelheid lager is dan ie zou moeten zijn).

  De geblokkeerde poorten zijn (maar niet gelimiteerd tot):

  Direct Connect
  411 - 413
  Kazaa
  1214
  eDonkey
  4662
  Gnutella
  6346 - 6347
  BitTorrent
  6881 - 6889

  Let op dat sommige clienten, zoals Azureus 2.0.7.0 of nieuwer, één poort gebruikt voor alle torrents, terwijl meeste andere clienten één poort per torrent gebruiken. De grootte van de range hangt af van wat je nodig hebt (gemiddeld minder dan 10 poorten. Er is geen voordeel aan een grote range van poorten, maar wellicht wel een veiligheidsrisico).

  Deze poorten worden gebruikt voor connecties tussen peers, niet de client naar de tracker. Daarom zal het niet hinderlijk zijn in combinatie met andere trackers (in feite zou het je snelheid moeten vergroten met torrents van andere trackers, niet alleen de onze). Je client kan ook nog steeds verbinden met peers die gebruik maken van de standaard poorten. Als je client het gebruik van eigen gekozen poorten niet ondersteund, zul je een andere client moeten gebruiken.

  Vraag ons niet, en ook niet in het forum welke poorten je moet gebruiken. De meer verschillende poorten zal het lastiger maken voor ISP's om de snelheid op die poorten aan banden te leggen. Als we een nieuwe vaste range definïeren, dan limiteren de ISP's de snelheid op die poorten.

  Als laatste, vergeet niet de poorten te forwarden in je router en te openen in je firewall. Lees het stuk over Waarom is mijn poortnummer weergegeven als "--"?   en de links aldaar met meer informatie hierover.


  Wat is deze "IOError - [Errno13] Toegang Geweigerd" error?

  Wil je de eenvoudige oplossing, herstart je PC, dat zou het moeten fixen.
  Wil je een uitleg, lees dan verder:
  IOError betekend Input-Output Error, en het is een bestandssysteem fout, niet een tracker error. Het ontstaat als je client het torrent bestand niet of niet helemaal kan openen. De meest bekende reden is dat de client twee keer aanwezig is in taakbeheer. De laastste keer dat de client was afgesloten, was deze niet volledig correct afgesloten, en is op de achtergrond verder gaan draaien. Doordat de andere client nog draait, is het bestand nog in gebruik door de eerste client.

  Een wat ongewonere reden kan een corrupte FAT partitie zijn. Een crash kan resulteren in corruptie van het gedeeltelijk gedownloade bestand, en daar komt de error vandaan. Scandisk draaien zou het moeten oplossen. (Let op: Dit gebeurt alleen als je Windows 9x hebt draaien - welke alleen support heeft voor FAT - of NT/2000/XP met FAT geformatteerde HD's. NTFS is meer robuust en zou dit probleem niet mogen hebben.)  Hoe kan ik mijn download snelheid verbeteren?


  De download snelheid hangt af van de deler-tot-ontvanger ratio (SLR). Langzame downloadsnelheden zijn voornamelijk te vinden bij nieuwe en populaire torrents waar de SLR laag is.

  (Opmerking: onthoud dat je het niet prettig vond, die langzame snelheid. Seed zodat andere niet hetzelfde ervaren.)

  Er zijn een aantal dingen die je kunt doen aan jouw kant om de snelheid te verbeteren:

  Spring niet meteen op nieuwe torrents

  In het bijzonder niet doen als je een langzame verbinding hebt. (Het nadeel is dat je niet meer zoveel kan seeden. Het is aan jou om de voor en nadelen tegen elkaar af te wegen.)


  Zorg ervoor dat je "verbindbaar" bent

  Lees het  waarom is mijn poortnummer weergegeven als "--" ? gedeelte.


  Limiteer je upload snelheid

  In beginsel heeft de upload een effect op de download op twee manieren:
  • Bittorrent peers hebben de neiging om te uploaden aan diegene die ook naar hun upload. Dit betekend dat als A en B dezelfde torrent aan het downloaden zijn en A stuurt data naar B op hoge snelheid, B dit zo snel mogelijk probeert terug te doen. Dus door een hoge uploadsnelheid krijg je ook een hoge download snelheid.
  • Vanwege de manier waarop TCP werkt, wanneer A iets download van B moet A aan B blijven vertellen dat het data ontvangt dat wordt verzonden naar A. (Deze worden ook wel acknowledgements - ACKs - genoemd, een soort van "ik heb het!" berichtjes). Als A dit niet doet, dan zal B stoppen met verzenden en wachten. Als A aan het uploaden is met de maximale snelheid, dan kan er geen bandbreedte meer over zijn voor de ACKs en worden ze vertraagd. Dus door een te hoge upload wordt de download ook vertraagd.

  Het volledige effect is een combinatie van de twee. De upload moet zo hoog mogelijk gehouden worden, en je moet er tevens voor zorg te dragen dat de ACKs erdoor kunnen zonder vertraging. Een goede vuistregel is om je upload op 80% van de theoretische uploadsnelheid te houden. Je moet een beetje uitproberen wat het beste werkt voor jou. (Onthoud dat je upload hoog instellen, goed is voor je overall ratio.)

  Als je meer dan één client draait tegelijkertijd, dan moet je er rekening mee houden dat de upload verdeeld wordt over die clienten. Sommige clienten (b.v. Azureus) limiteren de globale upload snelheid, andere (b.vg. Shad0w's) doen dit per torrent. Ken je client. Hetzelfde geldt als je je verbinding ook voor andere dingen gebruikt (b.vg. surfen of ftp), denk altijd aan de overall upload snelheid.

  Limiteer het aantal gelijktijdige verbindingen

  Sommige OS (zoals Windows 9x) kunnen niet goed overweg met een groot aantal verbindingen, en kunnen zelfs crashen erdoor. Ook sommige thuis routers (vooral wanneer NAT en/of firewall met packet inspecties wordt gebruikt) hebben de neiging om langzamer te worden of vast te lopen met teveel verbindingen. Er is geen goede waarde voor te geven, je kunt 60 of 100 proberen en experimenteren met de waardes. Let op dat deze nummers optellen, als je twee clienten hebt draaien, dan is dat dus twee keer zoveel connecties.

  Limiteer het aantal gelijktijdige uploads

  Is dit niet hetzelfde als hierboven? Nee. De connectie limiet is het aantal peers waarmee je client tegelijkertijd kan communiceerd en/of van download. De uploads limiet is het aantal peers waarmee je client daadwerkelijk mee communiceerd. Het ideale nummer is veelal lager dan het aantal connecties, en is afhangkelijk van je (fysieke) internet verbinding.

  Geef het wat tijd

  Zoals al eerder uitgelegd verkiezen peers andere peers van wie ze data ontvangen. Wanneer je net begint met downloaden, heb je de andere peers niks te bieden, en zullen ze je negeren. Dit maakt het begin langzaam, zeker als er geen of weinig seeds zijn. De snelheden zullen toenemen als je eenmaal wat stukjes (pieces) aan te bieden hebt.


  Waarom gaat surfen zo langzaam tijdens het downloaden?

  Je download snelheid heeft ook een bovengrens. Als je een peer bent in een snelle torrent, dan zal al gauw je download snelheid verstikken, en daardoor je surfsnelheid vertragen.
  Sommige clienten hebben de mogelijkheid om de downloadsnelheid te beperken b.v. BitTornado (vanaf v0.3.0) of Azureus (vanaf 2.1.0.0). Als je client dit niet ondersteund, kun je een 3rd party tool gebruiken zoals NetLimiter.

  Surfen was een voorbeeld, hetzelfde kan gebeuren met online games, chatten enz...  Mijn ISP gebruikt een transparante proxy. Wat kan ik eraan doen?

  Voorwoord: Dit is een groot en complex onderwerp. Het is onmogelijk om alle soorten hier te behandelen.

  Kort antwoord: verruil je ISP voor een ISP dat geen verplichte proxy heeft. Als je dit niet kan of wilt, lees dan verder.

  Wat is een proxy?

  Eigenlijk een soort tussenpersoon. Als je via een proxy surft, dan wordt het verzoek naar de proxy server verstuurd en die stuurt het verzoek dan naar de doellocatie, i.p.v. dat jezelf direct verbind met de site. Er zijn verschillende soorten proxies (de gebruikte termen zijn verrre van standaard):

   Transparant   Een transparante proxy behoeft geen configuratie voor de client. Het werkt automatisch door alle verkeer naar poort 80 door te sluizen naar de proxy. (Soms gebruikt als synoniem voor niet-anoniem.)
   Expliciet/Vrijwillig   Client moet zijn browser configureren om de proxy te kunnen gebruiken.
   Anoniem   De proxy stuurt geen client identificatie naar de server. (HTTP_X_FORWARDED_FOR header wordt niet verzonden, de server ziet jouw Ip-nummer niet.)
   
  Sterk anoniem
    De proxy stuurt geen client identificatie en geen proxy indentificatie naar de server. (HTTP_X_FORWARDED_FOR, HTTP_VIA en HTTP_PROXY_CONNECTION headers worden niet verzonden; de server ziet jouw Ip-nummer niet, en weet niet eens dat je een proxy gebruikt.)
   Publiekelijk   (Zelf verklarend)

  Een transparante proxy kan wel en niet anoniem zijn, en er zijn verschillende niveau's van anonimiteit.


  Hoe kan ik uitvinden of ik achter een (transparante/anonieme) proxy zit?

  Probeer ProxyJudge. Het laat de HTTP headers zien van de server waar het op draait, die deze van jou heeft ontvangen. De relevante headers zijn HTTP_CLIENT_IP, HTTP_X_FORWARDED_FOR en REMOTE_ADDR.

  Waarom staat mijn poort weergegeven als "---" in de lijst ookal zit ik niet achter een NAT/Firewall?

  De puur-hollands tracker is is vrij slim in het vinden van je echte Ip-nummer, maar het heeft de HTTP header HTTP_X_FORWARDED_FOR nodig van de proxy server. Als jouw ISP's proxy deze niet verstuurd, dan beschouwd de tracker het Ip-nummer van de proxy server als Ip-nummer adres van de client. Dus als je inlogt en de tracker kijkt of je NAT/firewalled bent, dan verbind het eigenlijk met de proxy op de poort dat je client heeft doorgegeven als poort voor inkomende verbindingen. Natuurlijk luisterd de proxy niet op deze poorten, de connectie zal mislukken en de tracker denkt dat je achter een NAT/firewall zit.


  Kan ik om mijn ISP's proxy heen?

  Als je ISP alleen HTTP traffic door poort 80 toelaat of de gebruikelijke proxy poorten blokkeert dan heb je iets nodig als socks en dat gaat buiten het doel van deze FAQ.

  Je kunt het volgende ook nog proberen:

  • Kies een publieke niet anonieme proxy dat geen gebruik maakt van poort 80 (b.v. van
  • deze , deze of deze lijst).
  • Cofigureer je computer om die proxy te gebruiken. Voor Windows XP, doe Start , Configuratiescherm , Internet Opties , Verbindingen , LAN Instellingen , Gebruik een Proxy server , Geavanceerd en tik het Ip-nummer en poortnummer in van de gekozen proxy. Of via Internet Explorer gebruik Extra , Internet Opties , ...
  • (Vervolgens) Bezoek ProxyJudge . Als je een HTTP_X_FORWARDED_FOR in de lijst ziet, gevolgd door je Ip-nummer, dan is alles goed. Zoniet, kies een andere proxy uit de lijst en probeer het opnieuw.
  • Bezoek puur-hollands. Hopenlijk pikt de tracker nu je echte Ip-nummer op (check dit in je profiel om zeker te zijn).

  Let op dat nu alle verbindingen via de publieke proxy gaan, en dat dit meestal vrij langzaam is. Communicaties tussen peers gaan niet via poort 80 dus hun snelheid zal hier niet onder moeten lijden, en zou zelfs hoger moeten zijn dan toen wanneer je "niet verbindbaar" was.

  Hoe kan ik mijn bittorrent client laten werken met een proxy?

  Configureer Windows XP als hierboven is omschreven. Wanneer je een proxy voor Internet Explorer configureerd, doe je dit eigenlijk voor al het HTTP verkeer (bedank Microsoft en hun "IE als onderdeel van de OS politiek" ). Aan de andere kant als je gebruik maakt van een andere browser (Opera/Mozilla/Firefox) en daar een proxy configureerd, dan doe je dit alleen voor die browser. We kennen geen client die een proxy intern laat configureren.

  Waarom kan ik niet registreren achter een proxy?
  Het is ons beleid om geen accounts te accepteren die achter een proxy server zitten.


  Geld dit ook voor andere torrent sites?

  Dit onderdeel was geschreven voor puur-hollands, een gesloten poort 80 tracker. Andere tracker kunnen open of gesloten zijn, en kunnen luisteren op andere poorten zoals 6868 of 6969. Al het bovenstaande is niet persé van toepassing op andere trackers.  Waarom kan ik niet verbinden? Blokkeert de site mij?


  Het niet kunnen bereiken van de site kan meerdere redenen hebben.


  Wellicht staat mijn Ip-nummer adres in de "zwarte lijst"?

  Deze site blokkeert adressen uit de (voorheen) PeerGuardian database, en ook adressen van gebande gebruikers. Dit werkt op Apache/PHP niveau, en het is een script dat inloggen blokkeert van die adressen. Het zou je niet moeten stoppen van het bereiken van de site. In het bijzonder, het limiteerd je niet van b.v het pingen/traceroute uitvoeren op de server zelfs als je adres in de zwarte lijst voorkomt. Als je dit niet kan, dan ligt het probleem ergens anders.

  Als jouw Ip-nummer om wat voor reden dan ook in de PG database voorkomt, neem dan geen contact met ons op. Het is niet ons beleid om uitzonderingen te maken. Je moet je Ip-nummer uit de database laten halen door diegene die deze database samenstellen.


  Jouw ISP blokkeert het adres van de site

  (In de eerste plaats is het erg onwaarschijnlijk dat jouw ISP dit doet. DNS naam resolving en/of netwerk problemen zijn de grootste boosdoeners.)
  Er is niks wat we kunnen doen. Jij moet contact opnemen met je ISP (of een andere ISP nemen). Je kunt echter de site nog steeds via een proxy bezoeken, volg de instructies uit het relevante gedeelte van deze FAQ. in dit geval echter maakt het niet uit of het een anonieme proxy is, of op welke poort deze luisterd. Elke proxy zou moeten voldoen.

  Let wel op dat je altijd zal worden weergegeven als "niet verbindbare " client, omdat de tracker niet zal kunnen nagaan of je inkomende verbindingen kan accepteren.


  Alternatieve poort (81)

  Sommige van onze torrents gebruiken poorten anders dan de gebruikelijke HTTP poort 80. Dit kan problemen opleveren voor sommige gebruikers, bijvoorbeeld die gebruikers die zich achter een firewall of proxy configuratie bevinden. Je kan dit zelf op een makkelijke manier oplossen door het .torrent bestand zelf te bewerken, dit kan met elke editor zoals MakeTorrent, vervang de announce url puur-hollands.org:81 met puur-hollands.org:80 of gewoon met puur-hollands.org .

  Het bewerken van het .torrent bestand met Notepad word niet aangeraden. Het bestand ziet er misschien uit als een tekst bestand, maar feitelijk is het een bencoded bestand. Wanneer je niet anders kan ( voor welke reden dan ook ) gebruik dan een plain tekst editor, en verander de announce url in puur-hollands.org:80 verander hem niet naar puur-hollands.org !! (Als je erover denkt om ( in plaats van het nummer achter de announce url ) het nummer voor de announce url te veranderen, dan weet je teveel om dit te lezen).  Wat als ik het antwoord niet kan vinden hier in de FAQ?


  Post het probleem in de Helpdesk, Je zult zien dat het overgrote deel aardig is en behulpzaam, mits je je maar houdt aan een aantal basisregels:
  • Wees er zeker van dat je probleem niet is behandeld in de FAQ. Het heeft geen nut om iets te posten en je weer hiernaartoe wordt verwezen.
  • Voordat je iets post, lees de sticky onderwerpen (degene bovenaan de subforums). Vaak bevatten deze informatie die nog niet is verwerkt in de FAQ.
  • Help ons jou helpen. Zeg niet alleen "het werkt niet!". Geef ook wat details over het probleem zodat we niet hoeven te raden of onze tijd te verspillen met vragen te stellen over JOUW probleem. Wat voor client gebruik je? Wat is je OS? Wat voor netwerk heb je thuis? Wat voor error bericht krijg je te zien? Met welke torrents heb je problemen? Hoe meer info je post, hoe waarschijnlijker het is dat je een antwoord krijgt waar je ook wat aan hebt.
  • En wellicht overbodig te zeggen, maar vraag het gewoon netjes. Iets eisen of schelden/flamen heeft vaak een averechtse werking.

  FAQ laatst bewerkt op: 7 maart 2010 (11:31)


  Disclaimer: Geen van de bestanden hier getoond zijn te vinden op deze server.

  De links zijn gepost door de gebruikers van deze site.

  De administrator van deze site kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor wat zijn gebruikers posten, of enige andere acties van zijn gebruikers.

  Je mag deze site niet gebruiken om enig materiaal te downloaden/verspreiden als je daartoe niet de legale rechten hebt.

  Het is je eigen verantwoordelijkheid om je aan de regels te houden.